Vlak aan de Zwitserse grens, tussen het Comomeer en het Lago Maggiore, ligt Camping International direct aan het prachtige meer van Lugano.

De temperatuur is heerlijk sub-tropisch. Van het vroege voorjaar tot diep in de herfst is het meestal aangenaam weer.

De camping ligt in een prachtig Alpengebied en is gelegen direct bij het plaatsje Porlezza, ca. 15 km van Lugano en ca. 80 km van Milaan. De camping bedekt een oppervlakte van ca. 110.000 m2 direct aan het meer van Lugano en beschikt over ca. 1000 plaatsen en is geschikt voor jong en oud. Camping international beschikt over een langgerekt kiezelstrand en heeft een eigen haventje. Op de camping is een prachtig zwembad met meerdere glijbanen en een kinderbad, een kleine supermarkt en een restaurant pizzeria.

Door de perfecte ligging aan het strand, is er een ideale gelegenheid voor watersporten zoals zwemmen, suppen, surfen, zeilen en kanoenen. Ook is het op dit meer toegestaan te waterskiГ«n, wakeboarden en kneeboarden wat door het veelal gladde water een fantastische ervaring is voor de echte watersporter. Het meebrengen van uw eigen (snelle)motorboot is toegestaan en tegen betaling kunt u deze in de haven van de camping stallen. Voor het varen met een (snelle)motorboot dient een toestemmingsbewijs gehaald te worden op het postkantoor.

Het meer is schoon en helder en loopt heel geleidelijk vanaf het strand af (kindvriendelijk). Er is volop gelegenheid om te vissen in schoon, helder water met voornamelijk grote voorn, karper en snoekbaars. Uitstekende visplaatsen en goed begaanbare oevers. Er is een visvergunning nodig, welke bij de receptie van de camping of op het postkantoor in het dorp te verkrijgen is.

Zowel de camping als de omgeving bieden een goede mogelijkheid voor een actieve en/of rustige vakantie voor jong en oud. Er zijn immers veel bergen, meren en er zijn mooie (ook grotere) steden in de nabije omgeving.

De camping ligt op loopafstand van het centrum van Porlezza. Vlakbij het meer van Lugano liggen het Comomeer en het Lago Maggiore. Camping international is een typische Italiaanse camping waar voornamelijk Nederlandse, Italiaanse en Zwitserse campingbezoekers komen. 

Klik op de foto hieronder voor een indruk van de camping!

 

Adresgegevens Camping International, Via Osteno 40, 22018 Porlezza (ItaliГ«), Telefoon 0039-0344-61852