MILAAN

Een wereldstad als Milaan heeft natuurlijk vele prachtige bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de vele katholieke kerken, de weerzinwekkende musea, kunstzinnige beelden, oogstrelende gebouwen en  prachtige groene (stads)tuinen. En uiteraard niet te vergeten het indrukwekkende San Siro stadion (stadion FC Milaan).

Duomo en Centro Storico

De Duomo van Milaan is een van de grootste kerken van Italië. Al in 1386 begon men aan de bouw van deze prachtige bezienswaardigheid, maar pas 6 eeuwen later werd het voltooid. Deze gotische kerk heeft meer dan 3500 beelden van dieren, monsters en heiligen. De gouden Madonna staat op de hoogste toren en is al van afstand te herkennen. Van buiten is de Duomo al prachtig, maar ze is ook van binnen te bezichtigen. Centro Storico is het historische centrum van Milaan. Centro Storico is gevestigd rondom de prachtige dom (Duomo). De wijk wordt overdag altijd druk bezocht door zowel toeristen als de Milanese jongeren. Het Duomo plein is naast dé ontmoetingsplaats van Milaan ook een gewilde locatie voor demonstraties en bijeenkomsten. Tevens staat de wijk bekend vanwege het modekwartier genaamd Quadrilatero della Moda. De duurste winkels van deze modestad vind je hier, maar op je gemak winkelen zit er helaas niet in. De winkels laten slechts een beperkt aantal klanten tegelijk de winkel binnen en je wordt constant op de vingers gekeken.


Basilica di San Lorenzo Maggiore


Basilica di San Lorenzo Maggiore is een werkelijk prachtige basiliek, gebouwd in de 4e eeuw, net buiten de Romeinse muren van Milaan. De basiliek is vele malen gerestaureerd, voor het laatst in de 16e eeuw; Vlakbij de basiliek heeft ooit een amfitheater gestaan. Met restanten van dit theater is de basiliek toen gerestaureerd. Nog steeds vind je vele karakteristieke onderdelen zoals de koepel en een Romeins portaal in dit prachtige bouwsel terug. 's Avonds is de basiliek verlicht en werkelijk prachtig.


Castello Sforzesco

Castello Sforzesco is een imposant kasteel en is met zijn dikke muren een van de belangrijkste referentiepunten van Milaan. Het kasteel geeft toegang tot het prachtige Parco Sempione. Zomers worden er op de imposante binnenplaats openluchtconcerten gegeven. Castello Sforzesco is in de 14e eeuw gebouwd als burcht. Sinds de jaren 50 fungeert ze echter als kunstmuseum.


Parco delle Basiliche

Parco delle Basiliche in Milaan is een park dat zo'n 40.000 m2 beslaat. Het park is gelegen aan de achterkant van de San Lorenzo kathedraal. Vroeger was vond je op deze locatie een waterrijk gebied en kwamen er vele riviertjes samen in dit park. Nu vind je hier vooral mooie planten, struiken en bomen. Uitermate geschikt voor een picknick of om eventjes op adem te komen en te genieten van het prachtige zicht op de San Lorenzo Kathedraal.


Parco Sempione 

Parco Sempione in Milaan is bij zowel toeristen als de inwoners van Milaan zeer in trek. Het romantische park heeft enige engelse accenten. In het park vind je ook een prachtige fontein die het aanblik meer dan waard is. Parco Sempione is een van de mooiste en grootste parken van de stad. Parco Sempione is in het jaar 1980 aangelegd naar het ontwerp van architect Alemagna.


San Bernardino alle Ossa

San Bernardino alle Ossa is voor vele Milanezen en dus ook voor de toeristen nog onbekend terrein. Dat is eigenlijk heel jammer want deze kerk onderscheidt zich ten opzichte van alle andere kerken in Milaan. De 'ossaria' is langs alle muren gedecoreerd met menselijke botten en schedels stammend uit de 12e eeuw.


San Satiro

De San Satiro is een wat verscholen kerkje in de drukke winkelstraat Via Torino. De kerk is zo gebouwd dat de afstand van de ingang tot het altaar veel kleiner lijkt dan ze werkelijk is. Volgens vele heeft de muur van de San Satiro een geneeskrachtige werking. In de kerk worden regelmatig klassieke concerten gegeven.


San Vittore al Corpo

De 'San Vittore al Corpo' is een Romaanse kerk in Milaan en van binnen een van de mooiste kerken van de stad. De kerk hangt vol met prachtige 16e-eeuwse schilderijen zoals de Beato Tolomeo van Abbiati. De kerk stamt uit de 4e eeuw maar is door meerdere verwoestingen al 2 keer herbouwd, in de 12e en 16e eeuw.